Wie zijn wij?

Wij zijn een Nederlands gezin; Michael, Nives en onze zoon Lojz. Ons vaste woonadres is in Duitsland, net over de grens in Zuid-Limburg. Hier hebben wij in 2007 een huis gebouwd en wonen er nog steeds met veel plezier. Wij werken beiden in Nederland; Michael als Project Manager in de Techniek en Nives als Business Manager in de HR branche. Lojz is in 2013 geboren en heeft zijn eerste jaren op het kinderdagverblijf in Duitsland doorgebracht. Vanaf zijn 5e jaar gaat hij naar school in Nederland. In zijn vrije tijd gaat Lojz o.a. naar de scouting en de harmonica les.

In 2019 kochten wij via een veiling in Ljubljana ons huis in Žaga. Het stond al een aantal jaren leeg en was daardoor in een behoorlijk vervallen staat. In de Kerstvakantie 2019 hebben we met hulp van familie de woning compleet leeg geruimd. Daarna begon een periode van 1,5 jaar lang verbouwen met tegenslagen en geluk, precies in de tijd dat Corona toesloeg. Elk moment dat mogelijk was, reisden we naar Slovenië om zelf te klussen en met de aannemer de status van de verbouwing en volgende verbouwingsfase te bespreken. Tegelijkertijd moesten er documenten geregeld worden om de woning als buitenlandse eigenaren te registreren en het object als toeristische verhuurwoning aangemerkt te krijgen. Ook dat bleek een enorme klus te zijn met stapels aan papier.

Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar leuke spullen om alle 3 de woningen van een eigen woonstijl te voorzien. Via diverse websites voor tweedehands spullen, rommelmarkten, vrienden en  eigen creativiteit werden zo unieke meubelstukken en bijhorende decoratie tot 1 passend geheel bij elkaar verzameld. Op 30 April 2021 kwam de verhuiswagen op ons woonadres in Duitsland de spullen voor de woningen ophalen, om vervolgens naar Žaga te vervoeren. We hadden lang naar deze verhuisdag uitgekeken. Eindelijk ons gerenoveerde huis inrichten om sfeer en warmte te creëren. En wat zijn we nog steeds trots op het resultaat! Het was een behoorlijke uitdaging om op een afstand van 1000 kilometer een huis te verbouwen tot 3 sfeervolle vakantiewoningen. Bedankt lieve familie en vrienden die ons gesteund en geholpen hebben en altijd geïnteresseerd waren in onze plannen! Hiša Lojz is sinds Juli 2021 geopend voor iedereen die wilt komen genieten onder ons huiseigen motto: Beleef comfort & Puur Natuur! Benieuwd waarom Slovenië? Lees verder bij ‘Familie historie’ en ‘Liefde voor Slovenië’.